Νερό – Πηγή Ζωής

Το νερό είναι ένας πολύ σημαντικός καθοριστικός παράγοντας μακροζωίας και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί πως το πίνουμε και πως το χρησιμοποιούμε….

Η σημασία του νερού για τον οργανισμό:

Χωρίς τροφή πεθαίνουμε σε ένα μήνα, άν έχουμε νερό.

Χωρίς νερό, σε 10 ημέρες.

Το νερό αποτελεί:

το 75% του σώματος, το 90% του αίματος, το 85% του εγκεφάλου.

 

Κάτω από φυσιολογικές συνθήκες ο άνθρωπος προσλαμβάνει και αποβάλλει περίπου 2 – 2,5  λίτρα ημερησίως. Από αυτό τα 1,4 λίτρα είναι τα πόσιμα υγρά, το 0,7 λίτρα από τις τροφές και περίπου 0,2 λίτρα από το νερό που προέρχεται από τις καύσεις των τροφών. Η κύρια οδός αποβολής είναι τα ούρα και σε μικρότερο βαθμό τα κόπρανα και ο ιδρώτας. Φυσικά τα δεδομένα αλλάζουν σε ένα ιδιαίτερο θερμό περιβάλλον όπου ο ιδρώτας παίζει σημαντικότερο ρόλο στην αποβολή νερού καθώς είναι κύριας σημασίας για τη διαδικασία της θερμορύθμισης, δηλαδή της διατήρησης σταθερής σε ένα συγκεκριμένο εύρος, της θερμοκρασίας του σώματος, γιατί χωρίς αυτή τη διαδικασία δεν θα ζούσαμε.

 

-Ποτά που σβήνουν τη δίψα:

Όταν είμαστε διψασμένοι, δεν πίνουμε νερό. Πίνουμε καφέ, κόλα, αναψυκτικά διαίτης, παγωμένο τσάι, μπύρα, γάλα και οτιδήποτε άλλο μας έχουν επηρεάσει να αγοράζουμε.

Ισχυριζόμαστε ότι δεν χρειάζεται να πιούμε νερό επειδή όλα αυτά τα ποτά έχουν νερό μέσα τους.

Σωστό;

Λάθος:

Όλα αυτά τα ποτά στη πραγματικότητα κάνουν τα κύτταρα και το σώμα να χάσουν νερό.

Η ζάχαρη και η καφεΐνη σ’ αυτά τα ποτά τραβούν το νερό από τα κύτταρα προκειμένου να διατηρηθεί η λεπτή ισορροπία του pH και των ηλεκτρολυτών στο αίμα.

Αποτέλεσμα: αφυδάτωση των κυττάρων!!!

 

Η λύση είναι μόνο μια: 2 ΛΙΤΡΑ(=8 ποτήρια) ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Στα 2 λίτρα μπορούμε να υπολογίσουμε μόνο τους φυσικούς χυμούς:

*Δεν υπάρχει φυσικός χυμός σε κουτί.

Ο μόνος φυσικός χυμός είναι …. αυτός που φτιάχνεις εσύ.

 

2 λίτρα είναι απαραίτητα για να διατηρηθεί η καλή κανονική υγεία.

  • Εκτός αν ήδη έχετε αυτήν την συνήθεια, η κατανάλωση 2 λίτρων νερού ημερησίως απαιτεί προσπάθεια. Κάθε ημέρα. Απαιτεί προγραμματισμό και πειθαρχία.
  • Αλλά είναι φτηνό και αβλαβές, και εάν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, συμπεριλαμβανομένων των πρόωρων ρυτίδων στις γωνίες των ματιών, τότε οφείλετε να κάνετε τη δοκιμή. (ενυδάτωση από μέσα)

 

 

Το pH του αίματος:

ΟΞΙΝΟ 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14  ΒΑΣΙΚΟ

 

 

Κλίμακα σημαίνει ότι το pH 6 είναι 10 φορές περισσότερο οξύ από το pH 7.

  • Όλες οι ζωντανές ουσίες έχουν ένα pH, και επίσης μια βέλτιστη κλίμακα του pH.
  • Η κλίμακα του pH του αίματος είναι 7,3 – 7,45 για την ανθρώπινη ζωή.

Πιό όξινοι από 7,3 πεθαίνουμε.

Πιό βασικοί από 7,45 πεθαίνουμε.

 

Βρείτε την ισορροπία σας, τρώτε κατά 80% αλκαλικές τροφές.

 

Αλκαλικές τροφές:     Φρούτα, λαχανικά, ωμές τροφές

Όξινες τροφές:   Κρεατικά, γαλακτοκομικά, επεξεργασμένες-μαγειρεμένες τροφές.

 

Ένα παράδειγμα του πόσο εφευρετικό είναι το σώμα μας:

Εάν αδειάσετε ένα μπουκάλι αναψυκτικού (τύπου –κόλα) σε 40 λίτρα νερού, το pH του νερού θα ελαττωθεί από 7,8 σε 4,6 αμέσως.

Εμείς όμως έχουμε πολύ λιγότερη ποσότητα αίματος: μόνο 5 λίτρα. Έτσι τι αποτρέπει ένα μπουκάλι κόλας από τη δολοφονία μας με το χαμήλωμα του pH του αίματος μας κάτω από το όριο 7,3;

Ένα μικρό τέχνασμα που το σώμα έχει εξελίξει κατά τη διάρκεια εκατομμυρίων ετών: η μετατροπή (buffering) των όξινων τροφών που τρώμε, για να κρατηθεί το pH στο αίμα σχεδόν πάντα ίδιο.

 

Η επιβάρυνση με αναψυκτικά (τύπυ -κόλα), οινοπνευματώδη ποτά, burgers και άσπρη ζάχαρη – εξαντλεί τα αποθέματα του σώματος σε μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα προξενώντας πρόωρη γήρανση.

Τα αποθέματα αυτά ήταν υποτίθεται για να χρησιμοποιηθούν για τις κανονικές λειτουργίες της ζωής, και όχι για να απαλλάξουν το σώμα από τα συνθετικά άπεπτα χημικά που εσφαλμένα αποκαλούνται τροφές.

Αυτού του είδους η ρύθμιση καταναλώνει επίσης το ελεύθερο οξυγόνο και προξενεί βλάβη στα κύτταρα και τους ιστούς μέσω της οξείδωσης.

Και τώρα μιλάμε πάλι για τις ελεύθερες ρίζες και τη γήρανση.

 

Όταν πίνουμε νερό, διευκολύνουμε το σώμα να κάνει το αίμα πιό βασικό:

Το pH του νερού της βρύσης είναι περίπου 8,4.

Όσο περισσότερο μπορούμε να κρατήσουμε το αίμα πιό κοντά στον υψηλότερο αριθμό, το 7.45, τόσο πιό αργά γερνάμε.

 

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του αίματος που είναι pH 7,3 και αίματος που είναι pH 7,45. Το υψηλότερου αριθμού αίμα έχει  64% περισσότερο ελεύθερο οξυγόνο από το χαμηλότερο αριθμό. Είναι μεγάλη διαφορά. Στη διάρκεια των χρόνων, μια τέτοια διαφορά στην καθημερινή επιβάρυνση σίγουρα μετράει.

 

Εξάλλου ένα από τα μεγάλα μυστικά μακροζωίας των υπεραιωνόβιων πληθυσμών του πλανήτη είναι το πεντακάθαρο, φυσικό νερό των περιοχών τους.