Διακοπή υδροδότησης στον Αγ. Λουκά – ΔΕΠΟΣ

Σχετικά με την πολύωρη διακοπή υδροδότησης στον Άγιο Λουκά και την συνοικία της Νεάπολης η ΔΕΥΑΚ ενημερώνει ότι:

  1. Το πρόβλημα στο σύστημα υδροδότησης παρουσιάσθηκε αμέσως μετά την βλάβη στα δίκτυα της ΔΕΗ και την διακοπή ρευματοδότησης στα αντλιοστάσια.
  2. Αμέσως μετά προκλήθηκε χαμηλή στάθμη στην δεξαμενή κεφαλής σήραγγος, η οποία επηρέασε τη λειτουργία των αντλιοστασίων και δεξαμενών στην Αγία Παρασκευή,  Άγιο Λουκά και Νεάπολη.
  3. Τεχνικοί της υπηρεσίας νωρίς το απόγευμα αφού αποκατέστησαν την λειτουργία του συστήματος, επιχείρησαν σταδιακά να τροφοδοτήσουν κατ’ αρχάς τη δεξαμενή της Αγίας Παρασκευής, Αγίου Λουκά και στην συνέχεια Νεάπολης.
  4. Δεδομένου ότι από την ώρα που παρουσιάσθηκε το πρόβλημα μέχρι την ώρα επαναλειτουργίας της τροφοδοσίας των δεξαμενών μεσολάβησε αρκετή ώρα και με ορατό τον κίνδυνο από ενδεχόμενη αστοχία στην επανεκκίνηση των αντλιών στις ανωτέρω δεξαμενές δημιουργίας νέων βλαβών, τεχνικοί της ΔΕΥΑΚ, επιχείρησαν και σταδιακά επέτυχαν την επιτυχή επανεκκίνηση του συστήματος.
  5. Δεδομένης όμως της αυξημένης ζήτησης στην συνοικία του Αγίου Λουκά μετά την διακοπή της υδροδότησης, από νωρίς το απόγευμα εχθές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα για να ισορροπήσει το σύστημα χρειάσθηκε περισσότερος χρόνος από αυτόν που αρχικά η υπηρεσία προέβλεψε, με αποτέλεσμα η παροχή ύδατος στην συνοικία της Νεάπολης να μην επιτευχθεί.
  6. Από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία της ΔΕΥΑΚ επιχείρησαν να ενισχύσουν την τροφοδοσία της δεξαμενής της Νεάπολης από την δεξαμενή του Νέου Νοσοκομείου κάτι που από της 11:00 το πρωί μας έδωσε αποτελέσματα όσον αφορά την ομαλή τροφοδοσία των δύο επίμαχων συνοικιών της πόλης.
  7. Μολονότι είναι νωρίς ακόμη για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων σχετικών με τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα, φαίνεται πως η διακοπή της παροχής ρεύματος συνετέλεσε αρχικά στο πρόβλημα, χωρίς να αποκλείεται και ο ανθρώπινος παράγοντας στη συνέχεια, και δημιουργήθηκε η εμπλοκή με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η ΔΕΥΑΚ αισθάνεται την υποχρέωση να ζητήσει συγνώμη από όλους τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, αλλά και  για τις δυσλειτουργίες που παρουσιάσθηκαν ιδιαίτερα στον τομέα της ενημέρωσης.

Όλους όσοι κακόπιστα προσπάθησαν για αντιπολιτευτικούς λόγους να εκμεταλλευτούν μια κακή συγκυρία απρόβλεπτων γεγονότων, αφήνουμε να τους χαρακτηρίσουν οι Καβαλιώτες και Καβαλιώτισσες που γνωρίζουν και εκτιμούν το έργο όλων των παραγόντων της ΔΕΥΑΚ.